TerugkommomentJe zal waarschijnlijk een brief hebben ontvangen dat je het terugkommoment moet volgen.

We beginnen het terugkommoment met een kennismaking met de lesgever en de medekandidaten. Na de kennismaking gaan we naar het oefenterrein om de praktijkoefeningen uit te voeren. Bij deze oefeningen wordt voornamelijk op risicoherkenning gewerkt. Je ondervindt in speciaal uitgeruste wagens hoe stopafstanden kunnen worden ingeschat aan 30km/uur en aan 50km/uur, je kan met een alcoholbril leren hoe rijden onder invloed de vaardigheden beïnvloedt en ervaart de risico’s van afleiding bij het rijden. We sluiten het terugkommoment af met een groepsgesprek. De praktijksessie wordt geëvalueerd, maar ook je ervaringen als nieuwe bestuurder tijdens de eerste 6 à 9 maanden van je ‘rijcarrière’ deel je met je medekandidaten. De gesprekken gaan over diverse onderwerpen, zoals de risico’s van alcohol of druggebruik achter het stuur, de sociale druk van passagiers en vrienden, vermoeidheid, smartphonegebruik tijdens het rijden en zo meer.

De bedoeling van deze opleiding is dat je als nieuwe bestuurder ervaringen uitwisselt en begrijpt wat mogelijke risico’s tot ongevallen zijn.

Aan het terugkommoment is geen examen verbonden.

Brief kwijt?

Heb je geen brief ontvangen of ben je je brief verloren? Dan kan je ‘Mijn Burgerprofiel’ raadplegen om de termijn te achterhalen waarop je het terugkommoment moet volgen.

Dit kan je vinden onder ‘Uw gegevens’ -> ‘Mobiliteit’. Krijg je niet meteen iets te zien? Dan kan je best de pagina herladen.

Geen brief ontvangen en niets te zien op je burgerprofiel? Dan neem je best telefonisch contact op met MOW om je exacte periode te achterhalen. Dit kan op het nummer 1700. Vanuit het buitenland kan je hen contacteren op het nummer +32 2 553 1700

Belangrijk

Wie het terugkommoment laattijdig volgt moet een boete van € 61 betalen.

Wanneer je het terugkommoment niet volgt, blijft je rijbewijs geldig maar je riskeert een bestraffing tot € 4000. Er is een opvolgingsprocedure tot 2 jaar na het behalen van het rijbewijs

Wanneer je niet aanwezig bent op het aanvangsuur kan je niet meer deelnemen aan het terugkommoment. Je zal opnieuw een terugkommoment moeten vastleggen en opnieuw de deelname kost moeten betalen.

Inschrijven kan je ofwel door langs te komen op ons kantoor met de ID kaart ofwel online.
Schrijf je online in? Dan kan je via de knop hieronder de eerstvolgende data vinden.


Schrijf in


“Na de inschrijving zal men vragen om deelnamekost van €122,00 (jaarlijks geïndexeerd) te betalen. Wanneer deze betaald is, is je inschrijving genoteerd en krijg je van ons een bevestiging. Kijk hiervoor zeker je SPAM na”Rijschool UVA

Rijschool UVA Hoogstraten - haal je rijbewijs

Dé rijschool van de Noorderkempen!
UVA Hoogstraten is je begeleider voor het halen van je rijbewijs.
Erkenningsnummer: 2518.01
Algemene voorwaarden

Contact

Kantoor: Gelmelstraat 92/5
2320 Hoogstraten

03/314 63 71

Q-For


Hoe doen we het?